Kwas migdałowy - sezon jesień/zima!


Kwas Migdałowy należy do grupy alfahydroksykwasów i jest jednym z bezpieczniejszych kwasów stosowanych w kosmetologii.

Naturalnie możemy znaleźć go w gorzkich migdałach czy w pestakch moreli. Bardzo dobrze radzi sobie z nierównomiernym kolorytem oraz przebarwieniami. Zastosowanie ma również w przypadku cer problematycznych między innymi przy trądziku, ponieważ reguluje wydzielanie sebum oraz zwalcza zaskórniki.

Kwas migdałowy możemy spotkać w preparatach o różnej formie, np. toniku, kremu czy serum. Prawidłowo przeprowadzony zabieg z jego użyciem nie powinien objawiać się skutkami ubocznymi także nie ma czego się obawiać, a wręcz przeciwnie należy korzystać z dobrodziejstw jakie daje nam ten kwas.